Ti írtátok

Van úgy, hogy nehéz elmondani egy műalkotásról, hogy miért tetszik. Nem biztos, hogy azért, mert egyszerűen szép, inkább azért, mert komplex élményt nyújt. Mint egy finom étel, sok komponens harmóniája, érzékeny arányossága kell ahhoz, hogy ne csak az összetevőket – színeket, formákat, változatos anyagokat − külön-külön értékeljük, hanem dicsérjük a kombináló elmét, ami elegyítette őket. Ilyenek Zita ékszerei (/Felvinczy ékszerek) is. Aprólékos, gondosan előre eltervezett, bármilyen alkalomhoz illő, vagy éppen gesztusszerűen bohém, vidám, napközi viseletre alkalmas. Mindig kell hozzá egy individuum, akihez társítjuk, így a tárgy és viselője kölcsönhatásából fakad az az elmagyarázhatatlan dolog, amit egyszerűen úgy is lehet definiálni, „hogy pont ilyenre gondoltam”.

Szabó Attila, képzőművész, egyetemi docens

Hogy mit jelentenek az ékszereid? Életérzést. Azt, hogy ha viselem őket, egyszerre vagyok vagány, nőies, divatos, de mégis egyedi. Te az a típusú nő vagy, akire mindenki szeretne hasonlítani, de mégis utánozhatatlan, és szerencsénkre ezt átviszed az ékszereidbe is - mindig van bennük egy olyan plusz, amitől kilóg az ipari divatékszerek közül. Stílusa van minden egyes darabodnak, ahogy neked is. Hajrá és köszi a lehetőséget, hogy ezt leírhattam.

Hortobágyi Krisztina

Amiért szeretem és hordom az ékszereidet: Nőiesek, különlegesek, játékosak. Ha nem kapnék bókokat, amikor viselem, akkor is hordanám őket, mert úgy érzem, kiegészítenek engem. Igyekeztem minden színből beszerezni egyet, hogy bármikor legyen mihez nyúlni. Puszillak!

Seress Mariann Matild

Boldog névnapot Zita:) Egy olyan (egyik)legkedvesebb ékszeremmel kívánok neked boldog Zita-napot, amit csak nekem készítettél a fülbevalómhoz, amin jól láthatóan ott a kézjegyed :) .... és aminek vélt elvesztésétől egy kisebb szívinfarktust kaptam. (mert tudom, hogy minden ékszered egyedi, a hasonlók is csak hasonlók, és minden darabban egy olyan erős érzés és hangulat van belefoglalva, hogy felvéve évekkel később is érezni. Energiával és önbizalommal tölt fel. A borongós napot is napsütésessé varázsolja. Mágikus ékszerek - nagyon jó értelemben!

Budai Ildikó

Zita, bárhova megyek, a fülbevalóidra mindig lecsapnak. Ma a gyerek ovis barátjának anyukája nézegette a fülbevalómat. Fura érzés volt, mert nemcsak nézegette, hanem még meg is tapogatta őket. Mondtam neki, hogy "ez egy Felvinczy, cé, zé ipszilonnal", keressen rád, és akkor neki is lehet ilyen! :D

Fodor Réka

Azért szeretem Zita ékszereit, mert feldobja a hétköznapokat, nőiség árad belőlük, és roppant egyediek. Rövid hajam van, így különösen szeretem a fülbevalókat, van is néhány pár Felvinczy-m. Köszönöm, hogy ezt csinálod, mert valahogy mindig eltalálod, hogy mire van szükségem.

Brigitta Juhász

Szia Zita, azt mondja Lau, hogy ha csak egy töredékét megírnám/elmondanám neked annak, amit neki lelkendeztem rólad és az ékszereidről, nagyon örülnél. Most megpróbálom, de bármit is írok, nem versenyezhet a kreativitásnak, az egyediségnek, a szabadságnak, a szépségnek, és a könnyedségnek azzal az együttlevésével, amivel annyira meglepetésszerűen találkoztam, amikor nézegetni kezdtem az alkotásaidat, hogy szinte felkészületlennek éreztem magamat rá. Mintha az ember menne az utcán, és egyszerre meglepő, modern, de mégis a klasszikus szépség örökségét is magukon hordozó festmények erdejében találná magát, olyan volt a meglepetésem. De az ékszereid nem festményekhez hasonlítanak, hanem a zenéhez. Amikor könyvkiadónk volt, az volt a mottónk, szlogenünk, hogy „A láthatóvá vált gondolat”. Az ékszereidre „A láthatóvá vált lélek” illenék. De még ez se elég kifejező, hiszen nemcsak a lélek, hanem játékosság, átfutó érzés, elmélázás, huncutság, méltóság, kedvesség és mindig és mindig a szépség, organikus harmóniában jelenik meg bennük. Én ezt nem tudtam... – Hogy igazi művész vagy. Hogy ennyire az: „páratlan, ritka, s múló fenomén” (Faludy), s most, hogy megtudtam, tisztelettel levenném a kalapomat, ha lenne, és meghajtanám a fejemet, hogy valahogyan kifejezzem a tiszteletemet és elragadtatásomat, amivel felfedeztem ezt a tündéri létezőt. Ahogy elmerültem a kollekciódban úgy éreztem, ezek a kincsek a mai Budapesten talán nem tudnak eléggé fényleni, New York, Párizs, Róma és hasonló városok jártak a fejemben, és az, hogy a kötelessége lenne valakinek – aki sajnos nem lehetek én – megóvni az embereket attól, hogy ne lássák ezt a kollekciót, az eddig kihajtott és ezután kihajtó gyönyörű virágokat. Igen, hát ez az: maga a természet jelenik meg itt a maga sokféle organikus teremtőerejével, s te az vagy, aki felfogni, alázattal átereszteni, s egyben modulálni vagy képes ezeket az üzeneteket. (...)

Haas Gyuri

Amikor megismertem Felvinczy művésznőt (nekem már csak az) és azt amit képvisel, még nem is tudtam, hogy az ékszerei milyen hatással lesznek rám! Életem során mindig voltak korszakaim az ékszerek terén: aranykor, ezüstkor, bizsukor (bizsuk, amelyeket barátnőktől kaptam), de sosem volt, olyan ami csak rólam szólt, ami igazán nekem tetszik, amivel tudok azonosulni és amit jó viselni. Ekkor robbant be az életembe Felvinczy az ékszereivel és az első Páva ékszerem hatására minden más ékszeremet szortíroztam és egyszerűen már nem tudok mást viselni, mint Felvinczy-t. Szó szerint. Az eljegyzési gyűrűmet ő tervezte, az esküvői ékszereimet ő készítette és minden mást, amelyek a ruháimhoz és hozzám illenek. Önbizalmam volt és van ma is, de az ékszerek viselésekor Igazi Nőnek érzem magam: a szexinek, a bohókásnak, a romantikusnak, az extravagánsnak. Hálás vagyok az életnek, hogy találkoztunk!

Potápi Rita

Akkor veszek fel Felvinczyt, amikor azt akarom, hogy észrevegyenek. Ha láthatatlan akarok lenni, arra ott a többi ékszerem :)

Fodor Réka

Amikor legelőször megláttam egy Felvinczy-fülbevalót, az éreztem, hogy azonnal ki kell lövetnem a fülemet, pedig korábban elveim voltak ezzel kapcsolatosan. 34 évesen találkoztam Zitával és gyönyörű gyűrűivel, fülbevalóival, nyakláncaival és az ékszerekhez fűződő viszonyom teljesen megváltozott. Magas vagyok, hosszúak az ujjaim, és azóta hatalmas gyűrűket és hatalmas fülbevalókat hordok! Elkötelezett Felvinczy-rajongó lettem!

Eszes Fruzsina

A nőiesség mindenkiben ott lapul, csak elő kell varázsolni, azt hiszem Zita személyisége, kisugárzása, egyedisége egy igazi receptúrává fejlődött senkivel össze nem téveszthető alkotásaiban. Imádom hordani az ékszereit, és még jobban szeretem, hogy a környezetem észreveszi a szépet, a különlegeset, az egyedit, az utánozhatatlant. Zita! Szürke lepkéből színes pillangóvá változtattál, ezért mostantól számomra bekerültél - a szó jó és nemes értelmében- a híres varázslók és boszorkányok enciklopédiájába, mint a varázslatos ékszerek és bűbáj szakértője.

Bárczy Beatrix

A Felvinczy ékszerek a legfinomabbak zord, szürke időjárás esetén, szomorú hangulat elűzésére, téli szürkeség megbolondítására. Tavasszal együtt simogatnak a finom melengető napsütéssel, nyáron pedig perzselnek a színeikkel:)) Ősszel tobzódnak a tüzes meleg színekben, hogy melengessék bennünk is a tüzet :).

Gáspár Mónika

Igazából nagyon röviden nem lehet megfogalmazni milyen is Felvinczy ékszert hordani....

Azt hiszem az Angel's Army oldalán találtam rád, és rögtön megfogott a munkád. Egyszerre volt egyedi, nőies, és sugárzó. Zenészként sokat vagyok a színpadon, vagy akár színházi előadásokon a zenekari árokban és mindig is fontos volt az hogyan is nézek ki ott. A te ékszereiddel magabiztosabb voltam, mert eggyé válok velük, tükrözi a személyiségem és azt mondja: Szandi, Nő vagy! Legyen egy koncert, egy esküvő, ballagás vagy csak a hétköznapok... Mindig és mindenkor tökéletes kiegészítői a napjaimnak Csodálatos hogy ezzel foglalkozol és köszönöm, hogy részese lehetek.

Dán Alexandra Nóra

Mindig a nagyon egyszerű ékszereket szerettem, ezért első nekifutásra nem gondoltam, hogy nekem valaha lesz Felvinczym. Kicsit túl feltűnőnek tűntek nekem. Ám akkor még nem ismertem Zitát személyesen. Közben ahogy megismerkedtünk, kialakult az a bizalom, amire mertem alapozni és megkértem, hogy készítsen nekem is valamit. Valamit, ami nem az ékszeres-doboznak vagy a polcnak készül, hanem valóban nekem. Amit hordani is fogok.

Izgultunk, mindketten. És elérkezett a nap, beköltözött hozzám az első Felvinczy ékszer. És Zita mindenben elváráson felülit alkotott. Nem csak szép és minőségi, ahogy minden, ami kikerül a keze alól, hanem éppen olyan lett, amilyet szerettem volna. Nőies, ám nem hivalkodó vagy túlzó - még nekem sem. Első látásra szerelem volt, és ez minden alkalommal, amikor felveszem őket, csak erősebb lesz. Köszönöm, Zita, hogy ékszerbe öntötted az elképzelésem, és addig nem nyugodtál, míg meg nem találtad a nekem való Felvinczyt. Azt hiszem lesznek még ilyen elképzeléseim.

Skita Erika

Mit jelent nekem az ékszere? Asztrológiai nyelven úgy jellemezném, hogy Uránuszi! Egy független és szabad Nő vagyok, tudom, hogy mit akarok, és megyek a saját utamon! Az egyedisége lenyűgöz és felébreszti bennem a "nekem erre szükségem van" megszerzési programot Energiával tölt fel, magabiztosságot ad, megjelenésemet határozottan növeli. Különlegessége kiemeli az addig rejtett nőiességemet . Egy ilyen ékszert aki viseli, egy igazi Nővé válik, aki bátor és tudja hogyan kell hordani! Mérete meghatározóan megadja azt a kellő stílust, amellyel viselőjének rendelkeznie kell. Én amikor viselem úgy érzem felöltöztem, nélküle ruhátlan és láthatatlan vagyok! A testtartásom is megváltozik, nincs olyan szempár amelyet ne vonzanék magamra! Imádom, jól érzem magam benne, meghatározza az aznapi hangulatomat. Úgy is jellemezhetném, hogy érzelmi barométerként is tud működni. Úgy érzem, a Felvinczy-ékszerek magukban hordozzák azokat az érzelmi energiákat amellyel készülnek, ettől lesznek élettel telibbek és izgatóbbak.

Heni-Züso Petik