Nő vagyok, és nem félek használni!

Egyszerűen úgy alakult, hogy a Felvinczy-ékszerek szlogenévé vált ez a kis mondat.

Hogy hogyan? 
Nőkkel dolgozom, értük, velük, folyamatosan, hosszú évek óta. Nem kérdés, hogy ez a munka nem csak az alkotásról szól, hanem túlmutat mindenen, amire én valaha is gondoltam. Hiszen ahhoz, hogy személyes ékszereket készítsek, meg kell ismernem kicsit jobban azokat a nőket, akik hozzám fordulnak, így súlyos titkok őrzőjévé válok csak azáltal, hogy valaki az ügyfelem lesz. Nem kérem, de meghallgatom, nem kötelező, de egy igazán személyes ékszer akkor tud megszületni, ha tudom, hogy ki lakik odabent. A páncélok, a ruhák, az image, a hosszú évek során felvett maszkok alatt, amik abban segítenek, hogy túléljünk, érző ember lakik, és jó esetben ezek a rétegek elkezdenek fellazulni, felszakadni, még ha néhány pillanatra is.
Hálás vagyok ezért a fordulatért, mert én is megélem ezeket a viharokat, örömöket, változásokat nap mint nap.

NŐ VAGYOK - már ezt is milyen nehéz kimondani némely élethelyzetben, az élet néha tényleg belesodor olyan viharokba, amikor alapvető dolgokról is megfeledkezünk, például hogy kik is vagyunk valójában!

NŐ VAGYOK! Mit jelent nekem nőnek lenni?
Hogyan legyünk nők, hogyan éljük meg nőiségünket, hogyan vállaljuk fel nőiségünket, hogyan viszonyul nőiségünk azzal, ahogyan a külvilág kezeli ezt, ahogyan a férfiak, akikkel kapcsolódni szeretnénk, a férjünk, a családunk, rokonaink...

NŐ VAGYOK - sztereotípiák, amiket hozunk a múltból, tiltások, amikkel szembesülünk nőként, milyen korlátai, milyen hátrányai vannak NŐIségünknek, hogyan tudjuk ezt legyőzni, túllépni rajta, hogyan tudunk önmagunk lenni, nem beleszorítva azokba a keretekbe, amiket elvárnak tőlünk, amik kényelmetlenek számunkra.

NŐ VAGYOK, miközben az vagyok, aki vagyok. 
Megérdemlem, hogy szép legyek, hogy tehetséges legyek, hogy sikeres legyek, hogy okos legyek, hogy buta legyek, megérdemlem hogy sikeresebb legyek férfiaknál, hogy gyerekeket vállaljak, hogy ne vállaljak gyerekeket, hogy szüljek, hogy otthon szüljek, hogy karriert építsek, hogy szeressek, hogy ne szeressek, hogy irányító legyek, hogy izmos legyek, sovány legyek, duci legyek, hogy gyenge legyek, hogy ott és azt csináljam, ahogyan a leghelyesebbnek érzem a magam számára. Hogy rendelkezzem a saját sorsom felett.
NŐ VAGYOK, és nem félek használni!

Ezért készültek a bögrék, a táskák, hogy minden egyes nap emlékeztessen bennünket arra, akik valójában vagyunk! 
Saját sorsunk kovácsai, független, bátor, kreatív, erős, életrevaló, gyönyörű NŐK!