Blog

Az új év ajándékokkal érkezett

Ennek a technikának köszönhetem, hogy ma ékszertervezőnek és készítőnek hívhatom magam, és főállásban ennek a szenvedélyemek élek. Hálás is vagyok neki, hiszen az ékszerek készítése iránti visszavonhatatlan szerelem valahol itt kapott el, és kezdtem el éjt nappallá téve alkotni, gyakorolni  és a szó szoros értelmében küzdeni körmömszakadtáig. Minden fogást, technikát, módszert kipróbálni, eleinte nehezebben, később pedig már azzal a könnyedséggel, ami azokra az emberekre jellemző, akik már nem csak szerelmesek, de kialakították a hozzá szükséges készségeket is. Boldog voltam, amikor erre ráeszméltem, ugye mondanom sem kell? 

2016. február 10. Blog

NŐ plusz 3 - rendkívüli pályázat három- vagy többgyermekes anyukáknak

Pályázatot hirdetek minden három és többgyermekes édesanyának, így elnyerhetővé válik 16 darab régebbi kollekciókból származó ékszerem!

Arra gondoltunk, hogy mivel ismerjük a többgyerekes anyukák örömeit és bánatait, és tisztában vagyunk vele, hogy leginkább önmagukra szánt időből van a legnagyobb hiány, egy perc megállás, önmagukra szánt idő, egy ékszer, egy bögre forró kávé izgalmas lehet, és motiváló!

A HellóAnyu! és Modernanyu.hu megálmodóival közösen az alábbi felhívást tesszük a Retro-Felvinczy Ékszer jövőbeni viselői számára, olvassátok szeretettel a részleteket!

2015. november 21. Blog

Dr. Ónodi Izabella - fogorvos, képviselő, édesanya, nő, vállakozó, és még mi minden...

Izabellát a világháló hozta közel hozzám, az ékszereim miatt vagyunk kapcsolatban, és az emberi kíváncsiságom az, ami miatt ez az interjú elkészült. Bár még sosem találkoztunk személyesen, sok mindent sikerült megtudnom róla, és amikor félve átküldtem kicsit sem diszkrét kérdéseimet, csak annyit írt, hogy micsoda izgalmas este vár rá... Őszinte, nyitott, és tele van hittel. Halad előre, nem vár semmit cserébe azért, amit másokért tesz.

Olvassátok, szerintem megéri!

2015. október 21. Blog

Nő vagyok, és nem félek használni!

Tudod, hogy született a sokat elemzett és vitatott, de a NŐK által annyira kedvelt szlogenem?

Láttad a Shrek-et? Emlékszel Szamár örökérvényű beszólására, hogy "Sárkány van nálam, és nem félek használni"? Valahonnan innen ered.

Az egész vállalkozásom szép lassan átalakult ékszerkészítő-műhelyből egy kvázi női intézménnyé, ahol a nőiséget, a szépséget, a női erőt, a női energiákat erősítjük. Egy inspirációs központ, ahonnan meríteni lehet, ha valaki elvesztette a kapcsolatot a benne élő csodálatos királynővel, vagy szeretne kinyílni és megerősödni nőként. Ezek a dolgok vittek a szlogen kipattanásához, mert mondanom sem kell, efféléhez nem kell hosszas brainstorming, másodpercek műve ez.

2015. október 16. Blog

Nők Felvinczyben! Interjú Skita Erikával

Az interjúsorozat gondolata akkor merült fel bennem, amikor rádöbbentem, milyen fantasztikus nők viselik és szeretik ékszereimet!
Ez részben büszkeséggel és hálával töltött el, részben meg azon kezdtem el gondolkodni, hogy hogyan mutathatnám be nektek ezeket az értékes nőket, akik a maguk területén hegyeket mozgatnak meg! Minden egyes nő a saját álmának a megvalósításában van, vállalkozók, álmodók, tervezők, olyan nők, akik példaképek, saját sorsuknak az irányítói, tele vannak hittel, energiával, erővel, önbizalommal, tudással.
Nos, a válasz hamar meg is érkezett, egy interjúsorozat a legjobb eszköz arra, hogy megismerjétek őket! 

Őket, a "Nőket Felvinczyben!"

Az első interjúmat dr. Skita Erikával készítettem, nagyon izgalmas személyiség, hihetetlen energikus, kreatív, agilis nő, egy igazi erőmű!

Egy nagyon fura konferencia és egy szállodai szoba hozott közelebb minket, és azóta egyre több közös dolgot vélek felfedezni kettőnkben, miközben két ennyire ellentétes személyiség talán kevés van a föld hátán.

2015. október 05. Blog

Kézzel készült, na és? 5 téves mítosz a kézzel készült ékszerekről

Nagy kultúrája van a kézzel készült tárgyaknak, ékszereknek, mégis nagyon fontos megtanulni különbséget tenni közöttük. A "kézműves", vagy a "kézzel készült" nem minőségjelző, az egy egyszerű tény, hiszen bárki tud kézzel készült ékszert, játékot, rajzot készíteni, a hangsúly azon van, hogy MILYET?

Az, hogy hogyan igazodjunk el a gyakorlatilag folyamatosan elénk tárt válogatás nélküli kézműves tárgyak között - összeírtam néhány támpontot, talán segítségetekre lehet, ha jól akartok dönteni!

2015. október 11. Blog