100% GARANCIA

100% EGYEDISÉG

100% NŐIESSÉG

20.000 Ft FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Ars Poetica

Felvinczy Zita vagyok, a Felvinczy Jewelry & Fairytale márka megálmodója és alkotója.

Egy különleges mesevilág megteremtésén dolgozom ékszereim tervezése és alkotása közben, ahol a női princípiumok felerősödnek, a nőiség, a szépség, az erő és az intuíció veszik át a főbb szerepeket. Egy olyan világ, ahol a nők teljes pompájukban ragyognak, ahol végre elhiszik, hogy micsoda szépség, erő és hatalom birtokosai.

Nem véletlenül ez a mottóm: “Nő vagyok, és nem félek használni!”

Küldetésem

A nőiség külső és belső folyamat, ennek elérésének folyamatán többször is végigmegyünk életünk során. A nőiség erő, ami folyamatosan sugárzik belőlünk, mindeközben nyitottság, sérülékenység is. Egyszerre vagyunk erősek és sérülékenyek, és ha valamilyen oknál fogva (családi, társadalmi, személyes drámák, munkahelyi konfliktusok, szerelmi vagy emberi csalódások, stb.) megbillen az egyensúly, vagy csupán elbizonytalanodunk, szükség van arra, hogy valaki kézen fogjon, és visszavezessen ahhoz az igazán ragyogó, csillogó énünkhöz, akik egykor voltunk. Magam is többször végigjártam ezt az utat: az élet néha elbizonytalanít, de a valódi szépségünk, valódi értékünk megmarad. Lépésről lépésre kell visszahódítani azokat a területeket, amiket elvesztettünk, és én ebben segítek munkámmal, alkotásaimmal, jelenlétemmel.

Küldetésemnek tekintem, hogy felébresszem a nőkben a nőiség, a szépség iránti vágyat, hogy emlékeztessem őket azokra a belső és külső értékeikre, amelyek tudatában meg tudnak erősödni, szárnyra kapni, és kifele is sugározni a bennük lévő bölcsességet és szépséget.

Mindig ezt akartam csinálni

Gyerekkorom óta az ékszerek, a divat, a stílus bűvöletében élek. Édesanyámtól örököltem tehetségemet és stílusérzékemet, és kisfiam születése után az életkörülményeim lehetővé tették, hogy kitörjön belőlem az alkotásvágy, elkezdjek nagyon szenvedélyesen és intenzíven alkotni, így rengeteg munka és kísérletezés és tanulás során kialakult az a mára már felismerhető stílus, ami ékszereimet jellemzi.

Technikailag állandó fejlődésben vagyok, különleges és kifinomult hálós, fonott, szőtt és horgolt textúráim kísérletezésén, fejlesztésén folyamatosan dolgozom. Fontosnak tartom, hogy ne csak a rám jellemző technikákban mutassak látványos fejlődést, hanem workshopok tanfolyamok, kurzusok során az ötvös-szakma alapjait és fortélyait is megismerjem, a kortárs ékszerkészítés szellemiségét, gondolatiságát is elsajátítsam. Fontos számomra a különleges megfogalmazás, a tartalom, hogy az ékszereim ne pusztán szép tárgyak legyenek, hanem olyan műtárgyak, melyek megalkotásával üzenhetek, közölhetek.

Nem az öncélú alkotás az igazi szenvedélyem, hanem hogy úgy alkothassak, hogy közben folyamatos párbeszédet folytatok azokkal, akik a Felvinczy-ékszereket viselik.

Minden nőnek van története

Gyökereim egészen az erdélyi havasok és a Maros parti fennsíkok csodálatosan misztikus világáig nyúlnak, annak a boszorkányos, mágikus világnak az örökségét viselem, amelyet a mesék és mítoszok földjének emberei magukénak tudnak. Magamban hordozom mindazt a varázslatot, amit e környék asszonyai ösztönösen magukénak mondhatnak: a boszorkányok, varázslók és javasasszonyok örökségét! Az őserő öröksége, ami átsugárzik munkáimon, alkotásaimon. Szépanyáim, nagymamáim és édesanyám örökségét, a teremtés örökségét, az alkotás örökségét, remélve, hogy ezt továbbadhatom nektek is.

Fiatal lányként bőrdíszművesként, később lakberendezőként és majd egy évtizeden át reklámgrafikusként dolgoztam. Ezzel párhuzamosan folytattam egyetemi tanulmányaimat is.

Kulturális antropológus hallgatóként több alkalommal is lehetőségem nyílt nagyobb lélegzetvételnyi időkre Nyugat-Afrikába utazni, ahova a természetfölötti, a spirituális iránti kíváncsiságom az ottani, még élő boszorkányság kutatása felé sodort, a témával kapcsolatos élő szokások, hitek, hiedelmek megismerése, megértése, és leírása volt a célom. Rendkívüli időszaka az életemnek, tele kalanddal, felismerésekkel, izgalmas utazásokkal, találkozásokkal. Egy számomra ismeretlen, de annál izgalmasabb világ nyílt meg előttem, így sikerült fel- és átértékelnem az életemet, és elindulnom egy sokkal személyesebb úton, a saját utamon.

Az én utam a Felvinczy-ékszerek útja

Végül az ékszerek útja lett számomra az igazi megérkezés, az igazi út, amelyet mindig is kerestem. Szenvedélyes és erőteljes viszonyom van az ékszereimmel, az alkotás számomra szerelem, maga az ÚT, amely során nem csak önmagamat tudom megfogalmazni, hanem áradni, adni is tudok magamból, segíteni, támogatni. Örömöt, hitet, önbizalmat, ötleteket, tanácsokat, egyszerű jelenlétet, különlegességet, egyediséget. Pont azt, amire magam is vágyom, nőként. Mert nem az tud igazán nagyot alkotni, aki már “készen van”, hanem aki együtt alakul műveivel és azok viselőivel együtt.

Mi mindannyian egy úton járunk, csak mind más eszközt választottunk. Én az ékszerek útján haladok, velük, általuk kommunikálok… szenvedélyesen, ösztönösen, önmagamat, élményeimet, érzéseimet is belefoglalva mindabba, amit megalkotok, hogy ezáltal is megajándékozzam azokat a nőket, akiket megszólít az én üzenetem, a Felvinczy-ékszerek üzenete!

Scroll to Top